Brittiskt långhår på Gotland sedan 2008

Om oss

Välkommen till Rozehip’s, vi är Brittiskt långhår-uppfödare! Vi föder inte bara upp katter för att de är söta, utan också för att de är livskamrater som glädjer oss & många andra.

Det är mycket viktigt för oss att våra katter lever bra liv. Det innefattar bland annat god vård och omsorg under deras tid som kattungar samt att vi endast avlar på hälsoundersökta katter.

Att få köpa en katt från oss är ett stort förtroende där vi räknar med att våra köpare är intresserade av sin katt och tar hand om den på bästa sätt. Vi låter våra kattungar växa upp i familjen och är noga med att de ska bli socialiserade och trygga och vana vid familjeliv och andra katter.

Du är varmt välkommen att kontakta oss om du är intresserad av Brittiskt långhår från oss, eller om du har frågor.

Vi heter Anita Medqvist Götlund och Robert Göthlund. Katteriet är något vi gör tillsammans och vi kompletterar varandra mycket bra. Vi bor på en underbar hästgård på Gotland närmare bestämt i Stenkumla 1,5 mil utanför Visby. Vårt hem är kattanpassat och vi har flera kattgårdar, hela 3 stycken, där katterna kan vistas säkert och känna på frisk luft.

Rosehip betyder nypon på engelska, och är inspirerat av alla vackra vilda nyponrosor som finns på vår underbara gård. Gotland kallas ju också för ”Rosornas ö” så då tyckte vi namnet passade bra.

Katteriet är WCF-registrerat och vi är medlemmar i den svenska WCF-klubben SNRF (Sveriges Nya Raskattförening). Vår verksamhet är besiktigad och godkänd av Länsstyrelsen på Gotland enligt 6 kap 4 § djurskyddslagen. Vi följer regler och lagar, som bl.a. “Statens Jordbruksverks föreskrifter och allmänna råd om hållande av hund och katt beslutade den 14 maj 2020”. Vi har sedan starten av katteriet satsat på att vara Brittiskt långhår-uppfödare.

  • SNRF, vår svenska WCF-klubb
  • Brittringen, intresseförening för Brittiskt lång- och korthår
  • Brittsällskapet, intresseförening för Brittiskt lång- och korthår
  • Västerås Kattklubb

Följ oss gärna på sociala medier! Där är det perfekt att se fler bilder på katter vi har och kattungar som har flyttat ut och mycket mer.

Vi älskar kattutställningar.

Utställning är en viktig aspekt för oss, då det är viktigt för oss att vår avel av Brittiskt långhår går åt rätt håll. Förutom hälsa och temperament blir därför utställning ett viktigt verktyg för som möjliggör att vi kan stämma av hur vårt avelsarbete går. Dessutom är det riktigt roligt!

Brittiskt långhår och hälsa.

Brittiskt långhår är känd för att ha en god hälsa. För att behålla den goda hälsan följer vi rekommendationer kring hälsotester. Det gäller bland annat undersökningar av hjärtan med ultraljud för HCM och tester för njursjukdomen PKD.

Vi älskar vårt fina hem utanför Visby

Vi bor på en vacker gård i Stenkumla med katterna, våra hästar och naturen inpå knuten. Det finns möjligheter för våra katter att vara ute i olika kattgårdar och känna luften i pälsen och spana på allt spännande runtomkring.